Koffie en Chocolade zijn een match made in heaven

Peter Hernou is tijdens de openingsavond van het Salon Du Chocolat in Tour&Taxis Brussel ingehuldigd als nieuwe Belgische Chocolate Ambassador van Callebaut®. De wereldkampioen ‘Latte Art’ doet zijn expertise gelden in het nieuwe gamma van ‘Finest Belgian Hot Chocolate’, een hoogwaardig warme chocolademelkaanbod voor de horeca op basis van Belgische chocoladecallets in zes verschillende smaken. “Ik wil Belgische chocoladeprofessionals tonen dat koffie en chocolade een ‘match made in heaven’ zijn”

 

De Callebaut® Ambassadors Club is een vereniging van internationaal gereputeerde culinaire vakmensen die het als hun missie beschouwen om hun expertise op vlak van chocolade en de bijhorende verwerkingstechnieken over te brengen op vakmensen uit de hele wereld. Internationaal telt de club meer dan 150 leden.

Peter Hernou is het jongste lid van de Belgische tak van de Ambassadors Club. Hiertoe behoren ook driesterrenchefs Peter Goossens en Geert Van Hecke, chef-kok Lieven Lootens, chocolatiers David Maenhout en Bart Van Cauwenberghe, patissier Marc Ducobu en patissier chocolatier Jean-Philippe Darcis. De Callebaut® chocoladeambassadeurs hebben elks hun eigen expertise die ze tijdens handelsbeurzen, speciale cursussen, demonstraties en seminaries delen met chocoladevakmensen en aan de dag leggen bij nieuwe productontwikkelingen met Callebaut® chocolade.

 

Finest Belgian Hot Chocolate: een warme kop echte Belgische chocola

Peter Hernou zal zijn expertise voornamelijk doen gelden in het nieuwe gamma van de ‘Finest Belgian Hot Chocolate’. Dit nieuwe gamma van individueel verpakte Belgische chocoladecallets in zes smaken, stelde Callebaut® in november 2013 voor als oplossing voor de stijgende vraag van consumenten naar een kop ‘echte’ chocolademelk. Consumenten genieten van het ritueel om zelf hun chocolade te kunnen doseren en om te roeren. Hetzelfde fenomeen deed zich al voor in de categorieën koffie en thee, waar we de laatste jaren succesvolle introducties zagen van meer luxueuze, premium belevingen.

Het complete ‘Finest Belgian Hot Chocolate’ concept bestaat uit een luxueuze ‘Hot Chocolate Treasure Chest’ om het product te presenteren aan consumenten, zakjes met echte Belgische chocoladecallets in zes verschillende smaken, een hittebestendig Callebaut® glas en een kleine garde.