Hoe realistisch is een dieet op basis van insecten? En hoe werk je ermee? Meld je aan voor @ScienceApero.

In België is het sinds kort toegestaan insecten te gebruiken voor voedseltoepassingen. Op de valreep van 2013 heeft het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) een aantal belangrijke regels opgesteld. België is daarmee het eerste land in Europa dat de consumptie van insecten bij wet heeft geregeld met hygiëneregels.

Insects 'à la carte'
Insecten zijn een bron van eiwitten en zouden kunnen dienen als vleesvervanger. Maar hoe realistisch is een dieet of basis van de kleine proteïnemonsters? En waar moet je rekening mee houden als je ermee aan de slag gaat? Meld je aan voor de volgende bijeenkomst van Brussels Science Apéro; Insects 'à la carte', waar deze vragen in een discussie met experts centraal staan.

Waar: Belli e Buoni - Avenue de Tervuren 36 (Brussel)
Wanneer: 22 januari, 19.00-20.30 uur
Voor wie: iedereen, aanmelden vereist