De eerste 40 geslaagde kandidaten van de Horeca Academy verdienden hun 1e bestek.

Op 5 december 2013 kregen de eerste geslaagde kandidaten van de Horeca Academy – een gratis horeca opleidingstraject, mogelijk gemaakt door Adecco en Belgocatering – hun ‘1e bestek’, het eerste niveau dat behaald kan worden. ‘Voor onze horecaklanten betekent het toegekende getuigschrift een garantie dat de kandidaten degelijk zijn opgeleid en ervaring hebben in de praktijk. Voor de kandidaten geeft het verkregen opleidingsgetuigschrift meer toegang tot een baan,’ aldus Nico Reeskens van Adecco België.

Stage
De geslaagden kunnen nu doorstromen naar het 2e opleidingsniveau. Daar wordt een diepgang gemaakt op theoretisch vlak, aangevuld met een stage in de – koude – keuken of zaal. Daarna kan men nog doorgaan voor het ‘3e bestek’ wat een 3-daagse opleiding beslaat met een betaalde stage van een maand in sterrenrestaurants als Hertog Jan of bij Peter Goossens.