Na Hans van Wolde en Ron Blaauw, nu ook topkok Sergio Herman: Het sterrenroer gaat massaal om!

Topkok Sergio Herman sluit de deuren van zijn restaurant Oud Sluis. Hij heeft altijd gezegd op het hoogtepunt te willen stoppen en dat punt is nu bereikt. ‘Ik voel dat ik nu op mijn piek zit. Een hoger niveau dan dit kan ik met Oud Sluis niet bereiken.’

Vijfentwintig jaar geleden nam Sergio het restaurant over van zijn ouders. Ondanks een stroef begin bracht hij het driesterrenrestaurant naar de internationale top. ‘Oud Sluis is voor mij een allesverslindende liefde. Elke dag heb ik de lat hoger gelegd. Zo hoog dat ik Oud Sluis de laatste jaren ‘het monster’ ben gaan noemen.’

La Chapelle

Op 22 december sluit Oud Sluis de deuren, maar Sergio Herman stopt zeker niet met koken. Sterker nog, hij opent een nieuw restaurant in Antwerpen: La Chapelle. Hij heeft ook nog restaurant Pure C in Cadzand-Bad en hij wil meer energie steken in de culinaire uitgeverij Minestrone, waarvan hij mede-eigenaar is. Genoeg te doen dus!

Wat is dat toch met topkoks die ermee stoppen, sterren inleveren of een ‘laagdrempelig concept’ verkiezen boven een sterrenzaak?