Iedere week geeft Food Inspiration een weekendtip. Een tof F&B-evenement, een indrukwekkende foodexpositie of een bijzondere dinerervaring die volgens de redactie een bezoek waard is. Deze week: de derde editie van The Art of Drinks, van zaterdag 28 tot en met maandag 30 oktober in de Gashouder in Amsterdam.

The Art of Drinks is het jaarlijkse drankenfestival dat komend weekend georganiseerd wordt in de Gashouder in het Westerpark in Amsterdam. Tijdens deze derde editie van het festival worden in bijna 90 stands ruim 1.000 verschillende dranken gepresenteerd. Er is onder andere een selectie van zo’n 400 verschillende wijnen, 300 soorten whisky en een breed scala aan cocktails te proeven. Ook is er divers aanbod non-alcoholische dranken.

Japan heeft als land een speciale plek op het festival dit jaar. Er is daarom ook een brede selectie van sake, shochu en Japanse whisky, en er zijn seminars over Japanse spirits.

Op zaterdag 28 oktober is de beurs geopend voor alle geïnteresseerden. Bezoekers kunnen met een ticket a € 35,- vrijwel alle spirits gratis proeven. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Op zondag en maandag is de beurs exclusief toegankelijk voor slijterijen, speciaalzaken en horeca. Gratis tickets kunnen worden aangevraagd via de B2B-website. De openingstijden zijn op alle drie de dagen van 11.00 - 19.00 uur.

Over de organisatie

The Art Of Drinks is een samenwerking tussen Albert van Beeck Calkoen en De Monnik Dranken. Eerder organiseerde Albert van Beeck Calkoen, alias Mister Cocktail, ook het Gin Festival. Daarnaast is hij mede-organisator van de Amsterdam Cocktail Week. De Monnik Dranken is een toonaangevende drankenimporteur en -distributeur uit Oldenzaal.

– 
Heb jij ook een weekendtip voor onze volgers? Tip ons. Stuur een mailtje naar redactie@foodinspiration.nl. De redactie beoordeelt alle suggesties, wie weet is jouw suggestie wel de weekendtip van volgende week!