De Food Impactors Summit is een tweejaarlijks kennisevenement waar leiders uit de foodbranche in contact komen met disruptieve uitdagers. Gezamenlijk gaan ze op zoek naar oplossingen voor de toekomst van het voedselsysteem. Op 28 en 29 maart vindt de komende editie plaats. Dit zijn de 10 disruptievelingen die daar de gevestigde orde opschudden met hun innovatieve ideeën.

 1. Bas Antonissen - BoerBas
  Bas Antonissen had nooit de ambitie om de varkenshouderij van zijn ouders over te nemen. Totdat hij geïnspireerd raakte in het idee van een biologische varkenshouderij. Samen met zijn ouders schakelde hij om. Inmiddels is hij mede-eigenaar van BoerBas, een gesloten varkenshouderij. Alle dieren worden op het bedrijf geboren en blijven daar. Eerlijk zaken doen in een open, transparante keten waarin de boer financieel en emotioneel gewaardeerd wordt, daar maakt Antonissen zich hard voor.

 2. Leonie Horne - Goede Zorg Proef Je
  Als projectcoördinator van ‘Goede Zorg Proef Je’ zet Leonie Horne zich in voor sneller herstel en het bevorderen van de gezondheid van ziekenhuispatiënten en -personeel. Het doel? Vóór 2030 een gezond voedselaanbod in alle Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen. Onder de hoede van Horne zijn al 45 ziekenhuizen aangehaakt die maandelijks kennis uitwisselen. Dat allemaal om hun missie 'Met goede voeding bijdragen aan een gezonder Nederland' uit te dragen.

 3. Yasmina Khababi - Freshtable
  Yasmina Khababi verbindt migratie, klimaatverandering en ongelijkheid met haar bedrijf Freshtable. Dat doet ze door samen met statushouders halal en vega(n) maaltijden te bereiden en thuis te bezorgen. Freshtable bezorgt zestig à honderd maaltijden per week bij mensen thuis, in veertien steden door heel Nederland.

 4. Esther de Snoo - Nieuwe Oogst
  Esther de Snoo is zich als hoofdredacteur bij Nieuwe Oogst erg bewust van haar rol als agrarisch nieuwsmedium. In een tijd waar polarisatie en negativiteit toenemen, probeert De Snoo continu ongekleurd, feitelijk nieuws en kennis te delen. Ze zorgt voor een trigger in haar gesprekken en artikelen en zet mensen daarmee aan tot nadenken.

 5. Leon Meijer - Gemeente Ede
  Als eerste wethouder Food bij Gemeente Ede heeft Leon Meijer stedelijk voedselbeleid op de kaart helpen zetten. Hij verbindt daarbij voedselregio’s met elkaar. Hij maakt zich hard voor meer gemeentelijke bevoegdheden en gezonde voedselomgevingen. 

 6. Maurits Tofohr - Join Program
  Maurits Tofohr werkt met passie aan ‘de bedrijfscatering van de toekomst’. Hij pleit voor een veelal plantaardig aanbod en structureel minder afval. Om dit te bereiken laat zijn bedrijf Join Program gasten via een app aangeven of ze naar kantoor komen, wat hun dieetvoorkeuren zijn en hoe ze de maaltijden vonden. In een centrale keuken worden de maaltijden geproduceerd.

 7. Giel Bongers - Brabant Hop
  Brabant Hop is een van de zeldzame biologische hoptelers in Nederland. Een nichemarkt waarmee oprichter Giel Bongers veel speciaalbierbrouwers, restaurants en consumenten bedient. Lokaal, biologisch en smaak zijn daarbij zijn uitgangspunten. 

 8. Wendy Luong - Green Bakers
  Als vegan levensmiddelentechnoloog creëert Wendy Luong plantaardige bakmixen. Daarmee wil ze innovatie brengen in de bakkerijsector. Want vegan bakken is een belangrijke trend, maar veel bakkers zijn nog op zoek naar de manier waarop. Luong kan hen daarbij helpen.

 9. Nele Vandeneede - Social Chef
  Social Chef is een creatieve eventontwikkelaar die altijd zoekt naar samenwerking tussen kinderen, kunstenaars en koks. Ieder pop-up restaurant is een spektakel. Door middel van diverse spellen komen gasten nader tot elkaar, en wordt de relatie met voedsel hersteld.

 10. Lucki Pijpers - Extra-C
  Extra-C is een gezond ijsje gemaakt van puur fruit en verrijkt met diverse vitaminen en proteïnen. Oprichter Lucki Pijpers richt zich met haar ijsjes specifiek op festivalgangers, die tijdens het feesten soms wel wat verkoeling en een likje gezondheid kunnen gebruiken.

Deze Food Impactors ontmoeten? Er zijn nog enkele tickets beschikbaar voor de Food Impactors Summit. Kijk hier voor tickets en het verdere programma »