Een 3-sterren alternatief in Brooklyn.

Wie Olmsted vanaf de drukke Vanderbilt Avenue in New York binnenstapt en zich een weg baant richting de groentetuin aan de achterkant van het restaurant, voelt dat de energie compleet verandert. In deze veelbelovende culinaire oase in het roerige Brooklyn nemen ze van 'tuin-tot-tafel' heel serieus. 

In de groentetuin aan de achterkant van restaurant Olmsted groeien niet alleen zo'n honderd variëteiten planten, het is ook de plek waar gasten bij binnenkomst direct naartoe worden geleid. Aperitief en snacks geniet de gast midden tussen de verse radijsjes, aardperen, verse knoflook, een badkuip met vissen en twee kwartels.

Verbonden met de natuur 

Op de kaart vind je snacks en gerechten om te delen. Op de verfijnde manier zoals je die van topchef mag verwachten, maar vaak ook met een streetfoodtwist. Zo komen de rivierkreeftcrackers in Chinese take-awaybakjes en de garnalen ongepeld in plastic hotdogmandjes.

Voor het dessert worden gasten weer naar de groentetuin verwezen, waar zen een persoonlijk houtskoolvuurtje wordt geserveerd met huisgemaakte vanillemarshmallows, koekjes, chocolade en een thermoskan vol koffie.  

Benieuwd naar het hele verhaal van het 3-sterren restaurant Olmsted? Lees dan het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: The End of Good Enough.