Ferran Adria creëerde 1846 gerechten voor El Bulli. In 2011 gooide hij de deur dicht, maar nu komt hij terug!

Drie jaar geleden verwarde Ferran Adrià de culinaire wereld toen hij aankondigde dat El Bulli met haar drie Michelinsterren de deuren zou sluiten. Nu lijkt hij terug te komen, met nieuwe plannen.

elBulli1846
Vanaf september zal Ferran starten met het op poten zetten van een culinair innovatie-, onderzoeks- en ontwikkelingscentrum, genaamd el Bulli Foundation. In dit centrum zullen tientallen foodprofessionals nieuwe ideeën ontwikkelen in een lab dat ElBulliDNA gaat heten. In andere woorden, een R&D afdeling voor chefs. Vanuit dit centrum zal ook het in 2011 gesloten wereldrestaurant El Bulli gerevitaliseerd worden, onder de naam elBulli1846. De Catalaanse regionale overheid heeft het project 4385 vierkante meter aan land in bruikleen gegeven.

Eerder schreven we ook over het onlangs geopende FG Food Lab in Rotterdam, een culinair lab van François Geurds. Lees hier het artikel!