De #fipioneers gaan bloggen! @Desemenzo bijt het spits af, over #plofkippenbrood vs normaal brood.

De Food Inspiration Pioneers gaan bloggen. Wat houdt hen bezig, waar winden ze zich over op en wat willen ze met ons delen? Iedere twee weken is er een andere Pioneer aan de beurt en ze geven zelf het stokje door. Bakker Edwin Klaasen bijt het spits af. Houd Twitter in de gaten om te weten aan wie hij het stokje doorgeeft!

'Al jaren houd ik me bezig met ‘gewoon brood’ bakken, want ik ben er stellig van overtuigd dat het #plofkippenbrood van de supermarkt heel ‘speciaal brood’ is. Volkorenbrood met het volume van witbrood is onmogelijk op een normale manier. Toevoegen van broodverbeteraars, het versnellen van het proces, is heel speciaal. Desemenzo maakt gebruik van graansoorten die karakter aan het brood geven. Dit zijn lange processen die 12, 24 en soms zelfs 48 uur duren. Natuurlijke fermentatie door middel van onze eigen desemculturen. Dat noem ik normaal brood, op de stenen vloeroven gebakken.'

Lees Edwins hele blog hier.