Je bent wat je eet, zegt het spreekwoord. Ontdek de verrassend relatie tussen walnoot en hersenen of tussen maag en gember.

Steeds meer mensen zoeken naar informatie over voedsel en herontdekken de geneeskundige kwaliteiten ervan. De natuur heeft ons gelukkig veel aanwijzingen gegeven. Het is alleen een kwestie van goed kijken.

GEMBER / MAAG
Gemberlijkt ontstekingen te verminderen op een vergelijkbare manier als aspirine en ibuprofen. Gember bevat chemische stoffen genaamd gingerolen en shogaols. Bij het gebruik van gember om maagklachten te behandelen, ontspannen deze stofjes het darmkanaal, voorkomen ze reisziekte en verlichten misselijkheid, braken en buikkrampen.

WALNOOT / HERSENEN
Walnoten lijken precies op miniatuur hersenen. Compleet met een linker- en rechterhersenhelft en kleine hersenen, het cerebellum. Het is wetenschappelijk bewezen dat walnoten met hun omega-3 vetzuren, de ontwikkeling van de hersenen stimuleren. En net als antidepressiva, zorgen walnoten voor meer serotonine in de hersenen.

DRUIVEN / LONGEN
Druiven lijken op de longblaasjes en de medische wetenschap bevestigt dat het eten van deze gezondheidsbommetjes vol reserveratrol, heel goed is voor de cellen in je longen. Eet je regelmatig druiven, dan kan dit ten goede komen bij de verlichting van astma en andere bronchiale klachten.

Meer over de betekennis van wat je eet lees je in het magazine