Ferran Adrià creëerde in totaal 1846 gerechten voor El Bulli. Ferran gaat ervoor zorgen dat dit er meer worden.

Drie jaar geleden verwarde Ferran Adrià de culinaire wereld toen hij aankondigde dat El Bulli met haar drie Michelinsterren haar deuren zou gaan sluiten. Zijn sterrenzaak zou enkel en alleen terug kunnen keren indien het zich zou lenen voor grootse plannen van significantie. En die plannen zijn er nu, voor iedereen om te aanschouwen.

elBulli1846
Vanaf september zal Ferran starten met het op poten zetten van een culinaire innovatie-, onderzoeks- en ontwikkelingscentrum, genaamd el Bulli Foundation. In dit centrum zullen tientallen foodprofessionals nieuwe ideeën ontwikkelen in een lab dat ElBulliDNA gaat heten. In andere woorden, een R&D afdeling voor chefs. Vanuit dit centrum zal ook het in 2011 gesloten wereldrestaurant El Bulli gerevitaliseerd worden, onder de naam elBulli1846. De Catalaanse regionale overheid heeft het project 4385 vierkante meter aan land in bruikleen gegeven, omdat ze het centrum als een plaats van algemeen belang achten.

Ben je nog geen gratis lid van ons magazine, maar zou je deze wel graag gratis willen ontvangen per de mail? Meld je hier gratis aan.