Food is hot, en start-ups zijn happening.

Voeg daar foodproducenten, voedingswetenschappers en -techneuten aan toe en er ontstaat een bruisende dynamiek. Het is precies die dynamiek die je ervaart als je binnen stapt bij het Future Food Urban Colab. Deze foodhub in Bologna opende begin november de deuren en wil een plek zijn waar mensen bij elkaar komen om hun kennis over en passie en liefde voor eten en drinken met elkaar te delen.

 

Future Food Urban Colab

Het lab is een initiatief van FUTURE FOOD, een non-profit organisatie die een bijdrage wil leveren aan het verbeteren van de voedingsindustrie. De organisatie richt zich op het inspireren, versterken en samen brengen van talenten, gemeenschappen en industrieën door middel van voedselinnovatie.

 

 

Gebonden door de taal van voedsel

Velen over de hele wereld trachtten al eerder zo’n food-broedplaats te creëren waar alle disciplines uit de voedingsindustrie samen komen, maar zo goed gelukt als het Future Food Urban Colab zijn er weinig. Waar andere foodhubs zich met name richten op onderwijs, food en agri, start-ups of juist op de commerciële verkoop van eten en drinken is het lab een mix van dat alles. Het is een onderzoeksruimte, een atelier, een foodhall, een studieruimte en een accelerator in een. En dat maakt dat wetenschappers, pioniers, consumenten, studenten en techneuten op deze plek bij elkaar komen en dezelfde taal spreken: de taal van voedsel. Ieder met hetzelfde doel: winst maken. Winst voor de aarde, door op een steeds duurzamere manier voedsel te produceren, winst voor ons lichaam, door onderzoek te doen naar de gezondheidseffecten van eten en winst vanwege het ontdekken van nieuwe technieken en mogelijkheden voor de voedingsindustrie. Bijzonder, zoveel winst, voor een non-profit organisatie.