In steeds meer restaurants zijn groenten de nieuwe sterren op het bord.

Ook in deze ‘groene wereld’ geldt: the End of Good Enough’. Een salade van seizoensgroenten is niet meer voldoende voor de Instagram-ingewijden. Deze concepten snappen dat, en gaan een stapje verder.

Vegan foie gras van Greenway

Paul Florizoone is met zijn Greenway al twintig jaar een echte groentepionier. Zijn nieuwste creatie omschrijft hij zelf als het ultieme plant-based luxeproduct: veganistische foie gras.

De bezoekers van de Food Inspiration Days in Veghel waren de eersten die deze revolutie mochten proeven. En de vegan foie gras stelde niet teleur. Voor Paul is dit nieuwe product niet alleen gewoon heel lekker, maar tegelijkertijd ook een krachtig statement over de controverse rond traditionele foie gras.

ABCV

Jean-Georges Vongerichten is een grote naam in de foodwereld van New York. Dus als hij een nieuw vegetarisch restaurant opent, dan zijn de verwachtingen hooggespannen.

Met ABCV maakt Jean-Georges het meer dan waard. Dit is bijna meer een wellness-ervaring dan een eetbeleving. Bij elk ingrediënt op de menukaart wordt vermeld wat voor mogelijke gezondheidsvoordelen het heeft, en het sappenmenu staat vol met boosters waar de grootste gezondheidsfanaat geen aanmerkingen op kan hebben.

Mr and Mrs Watson

Ook in Nederland is de veganistische keuken sterk aan het groeien. Mr. And Mrs. Watson in Amsterdam is daar het levende bewijs van.

Hier zijn ze niet bang om die paar extra stappen te zetten die nodig zijn om echt op te vallen. Zo is niet alleen het eten, maar ook het gehele interieur veganistisch. Met onder meer leer gemaakt van ananas. Kroonjuweeltje is de ruime selectie aan zelfgemaakte, veganistische kazen. ‘Culinair comfortfood’, naar eigen zeggen.

Benieuwd naar het hele verhaal van Mega Vega? Lees dan het artikel in de nieuwe editie van het Food Inspiration magazine: The End of Good Enough.