De bodem van de zee is een heuse schatkamer aan smaken. Er is bijna net zoveel variatie in planten als op het land, en veel daarvan hebben smaken die je in geen andere groenten tegenkomt.

Bacon wier

Neem dulse bijvoorbeeld. Als je dat bakt, smaakt het naar spek, terwijl het toch echt volledig vegetarisch is. Of de subtiel zoete wakame, ideaal voor soep of salade. De mogelijkheden van zee-groente doen absoluut niet onder voor de rijkdom van de velden of bossen boven water. Daar komt nog bij dat er weinig betere bronnen van plantaardige proteïnen zijn dan zeewier.

Bij Olijck

Bij Olijck zijn ze begonnen met het ontdekken van de mogelijkheden, met een nieuwe lijn gerechten gemaakt met zee-groente.

1. Olijcke Vasco-burger

Vernoemd naar ontdekkingsreiziger Vasco Da Gama en gemaakt met witte bonen, venkel, kappertjes, wakamé en dulse. Dulse is paars als gekookte rode kool en als je het bakt, smaakt het bijna zoals spek. Spek, zout en burgers, dat gaat natuurlijk wel samen.

2. Olijcke James-soep

Deze zee-groentesoep met wakamé, vernoemd naar de Britse zeevaarder James Cook, maken we met zout water, witte wijn, room, crème fraiche, verse kruiden en specerijen.

3. Olijcke Marco-ravioli

Vernoemd naar Marco Polo en gemaakt met paksoi, witte kool, wakamé, dulse, verse kruiden en sojasaus. Dulse is paars als gekookte rode kool en als je het kookt, wordt de smaak zoet. Vol met nuttige mineralen en antioxidanten uit de zee.