Chef Jef Schuur* van restaurant @bijjef en meesterkok @lucNxavier presenteren een exclusief diner. Geniet mee!

Op 7, 8 en 9 oktober wordt in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam, een 6-gangen diner bereid in een samenwerking tussen sterrenchef Jef Schuur van restaurant Bij Jef en meesterkok Luc Kusters van restaurant Bolenius. Jef Schuur - bekend om zijn gerechten met Texelse producten als zuiglam, kazen en zeevruchten - en Luc Kusters zullen alle registers moeten opentrekken om puur biologisch en plantaardige gerechten te creëren. Kusters behoort met zijn restaurant Bolenius tot een van 25 beste groenterestaurants van de wereld.

Twee topkoks onder één dak

Jef Schuur - met zijn restaurant gevestigd op Texel - combineert zijn voorliefde voor wat het Texelse eiland te bieden heeft met inspiratie uit buitenlandse gastronomische reizen. Luc Kusters heeft zijn moderne en gezonde keuken ‘Nieuw Amsterdams’ gedoopt. Inspiratie haalt hij uit de hele wereld en vertaalt het zo naar de Hollandse keuken.

Het gewenste resultaat 

Vier jaar lang is er binnen de muren van het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade een gastronomisch experiment gaande. Een experiment genaamd Steinbeisser. Sindsdien organiseren de oprichters Jouw Wijnsma en Martin Kullik succesvolle events in Amsterdam, Berlijn en Frankfurt. De diners vormen telkens een unieke gebeurtenis waar topchefs en internationale kunstenaars een creatief en culinair samenspel realiseren.

Wil je zelf deelnemen aan het diner, mail dan naar info@steinbeisser.org