De tegenhanger van fastfoodburgers wordt steeds populairder? @Reoewein van @Conceptional over gourmetburgertenten in #Glasgow.

Ze zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten: Gourmet Burgers. Als tegenhanger van het doorontwikkelde burgeraanbod van de internationaal opererende fastfoodketens ontstaat er wereldwijd een stroming van ‘fast casual’ restaurants waar burgers worden geserveerd als culinair hoogstandje, met verse en vaak lokale kwaliteitsingrediënten. Je kent waarschijnlijk de bekende voorbeelden in Nederland, waaronder Burger Bar, Firma Pickles Burgers & Wines, Geflipt en The Butcher. Tijdens een recent bezoek aan het Schotse Glasgow viel Reoewein Niesten van Conceptional eveneens het grote aanbod hippe burgerrestaurants op. Hij deelt graag een aantal van zijn favorieten.

Burger Meats Bun

Reoewein Niesten: 'Eén van de bekendste burgerzaken van Schotland - met locaties in Glasgow en Edinburgh - is ‘Burger Meats Bun’. Absoluut een must visit wanneer je Glasgow bezoekt. Het kleine restaurant wordt gerund door twee vrienden die elkaar ontmoetten toen ze beiden bij het Michelinrestaurant Peat Inn in Fife werkten. Na die tijd besloten ze samen een restaurantconcept op te zetten met de ambitie om de beste burgers voor een betaalbare prijs te bieden. Dat is gelukt: in 2013 werd hun burger gekroond tot ‘Glasgow’s Best Burger’. De reden?'

Lees hier het hele blog van Reoewein.