Innovatieve horeca in Amsterdam West. We maken een tour langs Van ’t Spit, @SLAAmsterdam @breakfastclubam en meer!

Met de Foodhallen als meest recente aanwinst lijkt de toestroom naar dit deel van Amsterdam niet meer te stoppen. Van een snelle hap to-go tot dineren op niveau. Als er iets is waar West geen gebrek aan heeft, dan is het innovatieve horeca.

Van ‘t Spit

Werd fastfood eerst gourmet fastfood en een café het eetcafé, nu is het de opmars van single dish restaurants. En dat beaamt het kersverse Van ‘t Spit aan de De Clerqstraat. Hier vind je geen driegangenmenu, maar wordt de keuze praktisch voor je gemaakt. Op de kaart staan slechts twee items: een hele of een halve gebraden kip van het spit. Wie zich specialiseert, moet dat uiteraard goed doen en dat hebben de mensen achter de zaak begrepen. Van ‘t Spit serveert ‘Tante Door’ kippen die - naar eigen zeggen - opgroeien in ruime stallen in Brabant, antibioticavrij zijn en zelfs live te volgen zijn via een webcam. Boven de hete kolen in de keuken wachten de kippen draaiend op iedereen die er zin in heeft. Een rottisserie van niveau.

Oost West, Amsterdam op haar best

In de nieuwe Amsterdam-editie hebben we dertig concepten in vijf wijken uiteen gezet. We lichten de beste plekken uit om te lunchen, dineren, borrelen of om iets mee te nemen voor onderweg. Zet je trouwe tweewieler in de olie. We gaan op foodtour door 020.

Bekijk de tour in de nieuwe Amsterdam-editie