Aftellen. @Jan_Smink kookt om de @Bocusedor 2015. Kom alles te weten in het speciale magazine van @UFS_NL.

Nog even en dan is het zover. De wereldfinale om de Bocuse d’Or 2015 vindt op 27 en 28 januari plaats in Lyon. De Franse stad is om het jaar het toneel voor dé internationale kookwedstrijd. Namens Nederland doen chef Jan Smink en commis Rogier Peeters mee. Ze koken op de tweede wedstrijddag, als elfde land. De deelnemers gaan ditmaal aan de slag met beekforel en parelhoen.

Blessure commis

Op het laatste moment is het Nederlandse team noodgedwongen nog gewijzigd. Commis Lars Aukema blesseerde zijn hand tijdens een van de laatste trainingen. Rogier Peeters, leerling-kok bij Restaurant De Librije, is snel klaargestoomd om samen met Jan om het eremetaal te strijden. Lars is uiteraard in Lyon aanwezig voor de nodige steun en support. Het Nederlandse team staat nu wellicht extra op scherp.

Alles over Bocuse 'Or

Wil je alles weten over ‘onze mannen’ en de wedstrijd? En wil je wedstrijdrecepturen downloaden en daarmee zelf aan de slag? Bekijk dan het speciale inspiratiemagazine over de Bocuse d’Or dat is gemaakt in samenwerking met Unilever Food Solutions. Videoportretten, recepten, facts & figures en nog veel meer. En voor Jan, Rogier, Lars en coach Leendert: come on!