Bompass en Parr creeren een unieke whisky beleving

Door het meest recente neuro-wetenschappelijk onderzoek te combineren met de ambacht van het klassieke orgelbouwen, zorgen Bompass en Parr in samenwerking met Johnnie Walker Blue Label voor een unieke multi-zintuigelijke ervaring waarmee de whiskywaardering opnieuw wordt uitgevonden.

Multi-zintuigelijke ervaring

Bompass en Parr cureerden een team van kunstenaars, ontwerpers, orgelspecialisten, componisten en deskundigen op het gebied van theatrale productie om een ‘one of a kind’ muziekinstallatie te produceren: The Flavour Conductor. Deze installatie bestaat uit een prachtig kerkorgel, gebouwd volgens eeuwenoude traditie, in combinatie met op maat gemaakte muzikale compositie en visuele effecten. Door deze unieke combinatie wordt het smaakprofiel van de whisky beleefd in een multi-zintuigelijke theatervoorstelling door de kracht van auditieve, visuele, aromatische en haptische signalen. De geluiden van het orgel zijn afgestemd volgens uitgebreid sensorisch onderzoek.

De perceptie van smaak

De beelden en het geluid corresponderen op een manier waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze de perceptie van smaak beïnvloeden. Wanneer het geluid en de beelden veranderen, evolueert de gustatie van de whisky door zes essentiële smaakkarakteristieken heen. Zodoende helpt het project whisky drinkers –nieuw en ervaren- met het beter waarderen van het complexe smaakprofiel van Johnnie Walker Blue Label.

The Flavour conductor is momenteel op een Grand Tour met deze baanbrekende benadering voor whiskyproeven door onder andere Madrid, Berlijn, Toronto, Johannesburg, Lagos en Maleisië.

Foto's door Rob Lawson

The Flavour Conductor rehearsal from Bompas & Parr on Vimeo.