Een slager die mannelijk vlees de rug toekeert? Heel logisch volgens Slagerij B. Tol & Zn uit Rotterdam.

Een slagerij en een kunstgalerie: slagerij B. Tol & Zn laat zien dat dit prima samengaat. Al ruim honderd jaar is het familiebedrijf een begrip in Rotterdam. Geen kant en klare producten zoals in de doorsnee slagerij, maar maatwerk op uitzonderlijk niveau.

Vleeskunstenaars
Kwaliteit, creativiteit en aandacht zijn de pijlers waarop B. Tol & Zn is gebouwd. Alleen het beste vlees verdient een plaats in de schappen. En daartoe behoort mannelijk vlees helaas niet. ‘Louter vrouwelijk vlees gebruiken we, want dat is zachter van structuur’, aldus Tol. De slagerij wil graag ‘artiest’ zijn met het materiaal dat het gebruikt en laat dit ook terugkomen in de inrichting van de zaak. Al vijftig jaar zorgen roestvrijstalen deuren, een granieten vloer en kunstwerken aan de muur voor een uitstraling van een ware kunstgalerie.

Wist jij dat Rotterdam naast slagerij B. Tol & Zn nog veel meer te bieden heeft? In ons kersverse Rotterdams Ruig magazine hebben we de vetste concepten uitgezet in drie routes door verschillende wijken. Download de route op je mobiel en ontdek Manhattan aan de Maas.